SPOTKANIA 2017

GOŚĆ SPECJALNY – TERMIN – 21.10.2017 

Po projekcji filmu CZŁOWIEK KTÓRY ZNAŁ 75 JĘZYKÓW odbędzie się spotkanie z twórcami filmu.
 Zapraszamy na niezwykle interesującą rozmowę o znaczeniu języka ojczystego w życiu każdego człowieka oraz tajnikach związanych z pracą przy międzynarodowej koprodukcji. 

Cytat z rozmowy z Anne Magnussen z norweskiej prasy: 

En trelands-koproduksjon mellom Polen, Litauen og Norge. En hybrid mellom dokufiksjon, animasjon og biografi er resultatet som forteller mye om Europa i tiden før første verdenskrig. Filmen er et gigantisk prosjekt. Råmaterialet er spilt inn i en rekke land, hvor vi følger språkgeniet Georg Sauerwein som valgte å bruke talentet og livet sitt ute blant de mest undertrykte språklige minoriteter. Vi følger hans håpløse kjærlighet til den kommende dronning av Romania. Hvordan han kunstnerisk inspirerte henne til å bli forfatter, og en av de få gode kongelige sådan. Georg Sauerwein bodde 11 år i Norge og snakket Dovre-dialekt.

Anne Magnussen trives best når hun får velge det meste selv.
– Jeg liker gjerne de sære historiene. Der det er noe viktig som må frem. En historie som må fortelles, sier produsenten.

Når hun ikke er på reise med prosjektene sine, foregår det filmjobbing seint og tidlig på Klosterhaugen. Her har Anne bodd i over 25 år. Hun gjør svært mye selv, og da blir det lite tid til hobbyer. Men en ting har hun tid til, og det er barnebarnet. To-åringen storkoser seg når farmor tar henne med i Nordnesparken.

Sær filmdronning på Haugenhttp://nordnesrepublikken.no/